onsdag 29 juli 2009

Glad

Idag har varit en fantastisk dag, sovit som en stock inatt och vaknade och insåg att jag tagit körkort. Är skönt att man kan ta sig vart man vill när man vill :)
Idag körde jag upp till linköping där viktor skulle inhandla lite saker. Sa till viktor att vi kanske får byta förare när vi kommit till linköping men icke sa nicke jag körde allt hela tiden. Stort steg att direkt åka till storstan och köra med dubbla körfälr, iaf för mig :) Tillochmed körd drive in på byggmax idag jue hihi.
Ikväll ska jag fixa lite i skrutt bilen, sätta in ny stereo osv. Skojsigt! Tänkte sätta över baslådan från saaben i den lilla bilen nästa vecka när viktor börjar jobba. Jag behöver den jue mer än honom jue ;)
Jag saknar faktiskt gränna lite också, men nästa vecka skall jag allt hälsa på er <3
Ciao ciao

tisdag 28 juli 2009

Körkort försjutton!

Nu är det jag som är på vägarna serni, för idag klockan tio var jag i Tranås och körde upp. Var där igår och körde, vilket var sista och ändå gången jag övningskörde där. Skönt jue! :)
Jag blev lite chokad när jag klarade det och insåg att jag inte ens tagit en jäkla körlektion. Mitt körkort har alltså kostat en sissodär 3000:-, inte farligt det inte :)
Men nu längtar jag bara på att körkortet skall komma!
Har precis hämtat min lilla bil som har stått hos mormor.
Lurade mamma och pappa imorse att vi skulle till linköping en sväng, de hade allt haft lite funderingar på att jag skulle köra upp.
Ciao ciao

måndag 27 juli 2009


Hejsan!
Sitter just nu vid köksbordet och filosoferar. Mamma står och steker lövbiff, mumma :)
Idag har jag varit på stan och kollat lite, varit och tagit ut medicin på apoteket och jag kan erkänna att det är första gången i hela mitt liv som jag ser en manlig apoterkare. Inte nog med det så var det i Mjölby, så nu har vi en sådan här också. Köpte ett par vitamindrycker som jag har fått smak av, inte nog med det så fungerar dem!
Den klockan som är i mitten blev förövrigt min idag :) Så nu äger jag en klocka också hihi.
Nu skall jag nog plcoka iordning lite i rummet. Svinstia ser det ut som!
Ciao ciao

fredag 24 juli 2009


Denna tattoo blir det troligtvis, den kommer nog hamna ovanför lilltån eftersom att jag kanske inte får göra det på fotleden då jag kanske skall opereras där. Men minst lika bra kommer det bli att ha den på foten. Hoppas det iaf!
Idag fick jag papprena från högskolan, de ringde även igår kväll. Jag ska ju somsagt upp den 23e och stanna tills den 27e. Kollade på tågbiljetter och hotelnätter eftersom att det tar ca 5timmar med bil.Tågbiljetterna var inte allt för dyra, men n är vi kollade på hotel fick man sig en liten chock. För tre nätter i Borlänge skulle det kosta 5700:-...omg!
Men jag ser verkligen fram emot att börja plugga igen och inom två år ha blivit egen företagare eller åtminstånde på god start till att starta eget.
Nu ska jag lägga upp lite bilder på facebook från de tre åren på Grennaskolan och alla härliga människor <3>
Men det värsta är att jag har lovat Viktor att han skulle få rostade mackor med vitlök och kantareller på sen när han kommer hem. Men jag har även lite tur, för han skulle kunna tänka sig att beställa kinamat också. Det är lustigt, när mamma och pappa inte är hemmma så blir mat lat och antingen äter man inte eller så köper man hämtmat. Fyyy!
Ciao ciao

torsdag 23 juli 2009

Djursjukhuset

Då sitter man här igen, ytterligare en dag äldre och har bestämt sig för att uppdatera lite mera i bloggen sin.
Idag följde jag med syrran till Norsholms djursjukhus, Timtim har ju somsagt fått problem med sin rygg. Men han ville inte visa något är de kollade på honom, han skickades därför hem med smärtstillande tabletter. Inte nog med det så har ju emma redan bokat in tre tävlingar de närmaste veckorna så de får ju ställas in.
Det var kaos inne på djursjukhuset och förseningar som heter duga. Och in kommer ett par gamla tyskar som inte fattade någon svenska och kassörskan vägrade prata engelska med de stackarna. De hade troligtvis fått hela semestern förstörd då deras hund hade opererats. Usch!
Påväg hem så stannade vi till på ikanohuset och emma fick sin efterlängtade telfon och jag min efterlängtade hårfärg :)
Nu sitter jag här vid min stationära dator, funderar på att gå och hämta en glass och sedan sätta mig i sängen med min bärbara dator och surfa lite.
Sov gott ciao ciao

onsdag 22 juli 2009

Ursäkta tidigare inlägg. Det går förtillfället inte kopiera över och jag orkar inte skriva själv så det får vänta :P

Ciao ciao

Högskolan dalarna

Sitter nu i min varma underbara säng. Har en stor Shippo vovve liggande på fötterna, sikken fotvärmare vetja :) Mys är han!

Imorn skall jag följa med Emma upp till Norsholm med Tim då han har fått problem med bakdelen. Hoppas inerligt inte det är något, han som är så gooer och härlig och även en liten rackare när det handlar om tävlingar.Annars idag så har jag tagit vara på solen, har kollat upp lite info om högskolan också. Jag ska ju plugga i 2år och det är en högskoleutbildning på 120hp.
Dessa kurser är alltså de jag kommer läsa under de två åren:

Entreprenörskap och innovationsteknik
Affärsmöjligheter - identifiering och utvärdering
Affärsplanering i entreprenöriella sammanhang
Försäljnings- förhandlings- och dialogkonst
Entreprenörskap - villkor och särart
Projekt - grundläggande kunskaper i projektarbete
Entreprenöriellt företagande
Entreprenörsprojekt
Företagandets processer
Småföretagande och entreprenörskap
Småföretagens regelverk
Examensarbete för högskoleexamen
Extern redovisning
Ekonomistyrning, grundläggande
Perspektiv på företagande
Marknadsföring
Organisationsteori

Jag och Viktor kommer troligtvis att åka upp till Borlänge den 23e augusti. Den 24e är det första skoldagen. Och skall det vara gemenskap blablabla någonting i tre dagar framöver. Det innebär att vi då ska gynna oss ett par hotelnätter :) Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att plugga nu och mina planer inför vårterminen är att lägga till ett par kurser.

Nää nu ska jag gosa ner mig i sängen. Sov gott!

tisdag 21 juli 2009

Förlovningsdag

Kan man tänka sig att det idag är hela 2års sedan Viktor tog fram asken på stranden i Thailand. Och jag trodde att det var plastringar, eftersom det var tidsskillnad på 5timmar och det var sent på kvällen i thailand ringde jag hem och grät helt av förtvivland. Kan verkligen inte fatta att det gått så fort, vi reser troligtvis till thailand över nyår. Om nu planerna går som förväntat, har kollat på biljetter till Koh Lak.
Vi firade jue föresten 4år tillsammans föra söndagen och den tiden har gått minst lika fort måå jag säga <3

Just nu är plutten i huset, men vi skall fira med en liten minisemester om ett par dagar :)
Nu ska jag socialisera mig lite med mamma och pappa som kommit hem idag.
Ciao ciao

måndag 20 juli 2009

Har man blivit later eller?

Antagligen blir det någon av dessa fyra som kommer hamna på fotleden min, får även se om syrran kanske har skissat på något fräckt. Man vill jue inte ha något nån annan har inte!

Hejsan, sitter här precis nyduschad och funderar på vad kvällen har att erbjuda. Viktor är inte hemkommen ännu men hoppas han kommer då jag har en hemlig plan hihi :)


Nu har mamma och pappa varit på semester sen i fredags, de skulle kommit hem idag men bokade en natt extra, så imorn kommer de allt hem.

Kan erkänna att man här hemma är allt för bortskämd, att det är framdukat till frukost varje morgon och all mat slipper man fundera på. Men nu är det bara viktor och jag hemma och jag vill påstå att jag blivit lat.

Innan när man bodde själv så tvingades man till att fixa något att äta osv. Här hemma står maten där på bordet vid en viss tid. Perfekt!

Viktor och jag var iaf och köpte oss kinamat i lördagskväll klockan 22. Det var mummans med friterade räkor och kyckling :)


Har även ett svagt minne av att Lotta och Max kan komma hem idag, undra hur solbrända dem är vid detta laget, de kanske drog med sig solen hem till MIG hihi...

Nu ska jag klä mig och hoppas på att pöjka kommer hem snart!


Ciao ciao

torsdag 16 juli 2009

Hejsan!
Sitter nu i bilen och väntar på att Viktor skall komma(inte längre(skrivet för en timma sen)), hela kvällen idag har vi fixat och donat i huset. Just nu håller V på med den nya utbyggnaden. Mycket jobb med lite sömn kan man säga! Har precis stått och haft hjärnkoll på Viktor när han balanserat på en planka, puuhh vad hjärtat dunkade…
Annars så har dagen gått åt till att vi tog en ordentlig sovmorgon, sedan bar det av att köpa lite oljefärg och plankor. Efter det slöade vi bara. Och nu sitter jag här och längtar till min varma och underbara säng!
Imorgon åker mamma och pappa iväg på lite semester, lyllo dem. Jaag vill också ha semester ( även om jag har det hela tiden.) Men det kommer förhoppningsvis lite lugn och ro för Viktor och mig också.
Har imorn tänkt att dra med mig Viktor till Linköping för att åka till Shape som har utförsäljning på alla sina inredningssaker då de gått i konkurrs. Har även tänkt käka lite kinamat och gå på bio på kvällen, eftersom vi i Söndags inte hade en chans att fira vår 4års-dag. Kan verkligen inte fatta att det var så längesen vi sågs, känns som igår <3
Nu ska jag ut och tjata lite om att jag fryser. Så snart bär det iväg hem till mamma och pappa igen. Ska ta och värma mig kaffe eller oboy, mumma…
Ciao ciao // Sanna

tisdag 14 juli 2009

Aj

Glömde säga att jag igår stog i huvudet i en planka, det var inget mer med det förens jag kände blodet komma. Panikslagen som jag blir ringer jag till mamma och böllar. Idag är det en spricka i huvudet, inte nog med det så är den vid min sidbena ( alltså synligt.) Blir att hålla koll på det eftersom jag har svårt för att sår läker som det ska. Det träliga är också att jag tappat mängder med hjärnceller tills jag börjar plugga den 24e augusti. Hehe, nevars!

Vackert väder

Hejsan!
Nu har jag haft ett ytterligare litet uppehåll i blocken, allt beror på att min tid intee räcker till. Ändå har jag sommarlov och jobbar icke, men massa att göra. Lustigt det där!
Sitter ute i solen nu, lyssnar på musik från spotify.
Fick iaf huset i torsdags så nu är renoveringen i full gång. Allt som heter inredning (spånskrivor och gipsskivor) har rivits ner, det är alltså bara ett skal kvar av huset. Vi räknar med att flytta in nästa år så att vi inte behöver stressa oss igenom det.
Jag ska troligtvis byta telefon igen, är väldigt missnöjd med denna jäkla samsung omnian. Blää på´n!
Nu ska jag kolla lite på nätet och se vad som hänt på facebook.
Funderar på om man ska ta en trip ner till skåne snart, saknar Johanna (min skåning). Får se om det blir av och sedan över till Danmark och handla med sig lite gottesaker.
Snart kommer föresten Lotta och Max hem :)
Ciao ciao

torsdag 9 juli 2009

Antagen

19år och en dag äldre än igår, fått spikmatta, perfym, smycken, ljuslycktor, massa pengar och blommor :) Tack <3

Kollade precis studera och jag är antagen till enteprenöriellt företagande. Så nu går drömmen upp över att driva eget företag :) Jag börjar den 24augusti så jag har åtminstånde lite ledighet kvar, och guu så skoj. Jag har tydligen redan läst vissa program som undervisas och det innebär att jag slipper dem. Men yippie sikken dag :D

Nu vill jag förövrigt få bort regnet och se lite sol. Nu blirre spikmatta och sedan sova!


onsdag 8 juli 2009

Idag blev det Linköping med Viktor, handlade lite kläder och så fick jag den nya cascada perfymen av honom i förtidig födelsedagspresent <3
Var o köpte jordgubbar förut, har doppat dem i choklad och nötter... gottigt!

Idag har det ändå varit fint väder och hoppas på fortsatt varmt väder med blå himmel :)

Ska skicka in svaret om jag vill ha kvar min plats på logistikprogrammet, jag svarade jaa även att jag vet att jag kommit in på entreprenöriellt företagande. Får alltså tacka nej till de i norrköping när jag vet lite mer.

Fick föresten ett fint armband av syrran som varit i spanien :)

tisdag 7 juli 2009

Klev upp med ett leende på läpparna när jag såg att solen sken utanför. dock blev glädjen kort då det blåste som sjutton. Men nu är det fint igen :)
Precis kommit hem från bilbingo i vadstena med syrran, mormor ocg Viktor. Var ett nummer ifrån 2000kr, de skulle inte suttit fel.
Inatt blirre att hämta Emma i Linköping, det lilla lyllot har varit i spanien i två veckor.
Tur att Viktor o jag ska åka iväg innan jag börjar på högskolan i slutet av augusti, super mys :)

Nu ska jag kolla lite spikmattor m.m. då jag på torsdag fyller hela 19år och Viktor lovat att ge mig en sådan.

Ciao ciao // Sanna

söndag 5 juli 2009

Glämde säga....

Glömde nämna föra gången att mamma idag kom med ett kuvert och i det fanns Johan Palms autograf, haha :) Man är allt lite stolt över att det har frodats en idol i lilla Mjölbytown.
Mamma jobbar ju med hans pappa och skulle fixa lite autografer till en jobbarkompis barnbarn, hon passade därför på att fixa en till mig också hihi.

Helgen har varit jätte bra, dock kunde vädret varit lite bättre men det ska bli varmare imorn.
Ska jämföra med syrran när hon på Tisdag kommer hem från Spanien vem som är brunast :)
Fyller 19år på Torsdag, vill man verkligen bli äldre nu. Nja tveksam! Jag kan räkna upp till 20år sen så kan jag sluta räkna.

Ciao ciao

torsdag 2 juli 2009

Varmt

Satt mig inne i köket nu, blev ganska varmt att sitta ute. Har gjort det hela dan och förbättret på brunan lite :)
Sådanadär vädermänniskor tror att det kommer bli en toppen sommar med sol iår, de sägs att det kommer likna den som var 1994 med tropisktklimat. Hoppas! Eftersom vår utlandsresa kommer ske i höst när det börjar bli svallare och jag bli sämre i lederna, nu känns ganska onödigt att åka bort när jag ändå mår prima :)

Imorse åke vi med vovvisarna till vadstena och badade, Leo är en stjärna på att simma. Då han lärde sig det igår.

Nu väntar jag på att viktor ska komma hem, sedan ska vi äta varsin räksallad som mamma köpt, mumma.
Har föresten hört att Lotta o Max lever där nere i Australien :) Vänta bara tills våra krogrunder!